29 november 2012

Sarah Bernardt

Da er kveldens bakeprosjekt ferdig og alle hjerter gleder seg! Som vanlig fikk de ben å gå på, så planen om å fylle fryseren gikk ikke helt som planlagt...

Vet du forresten at kaken ble designet til ære for Sarah Bernhardt som var en verdensberømt fransk skuespillerinne? Sarah ble født i Paris 23. oktober, 1844 - nøyaktig 152 år etter at eldstemann i nr. 22 ble født:) 



foto: Félix Nadar

Lovte jo å dele oppskriften med dere så her kommer den. 

SARAH BERNHARDT TOPPER

ca. 30 stk


BUNN

250 gr malte mandler
3 dl melis
2 eggehviter

Stivpisk eggehvitene og sikt inn melis. Vend inn de malte mandlene forsiktig slik at du ikke slår ut luften du har pisket inn. Sett teskje store topper på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 9 - 12 minutter. Jeg har litt hard stekeovn, så 9 minutter er passe:)Når toppene er ferdig settes de i fryseren for avkjøling. Om du ikke har tid til å gjøre ferdig alt nå, kan du bare fryse de for så å gjøre de ferdige en annen dag. 


SJOKOLADEKREM

150 gr smør
1, 5 dl melis
2 eggeplommer
4 ss(1 plate) 70% sjokolade


Rør sammen smør og melis til en luftig krem, 7-10 min. avhengig av hvor god mixer du har. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt sjokolade i vannbad og tilsett i kremen. Smelt gjerne hele sjokoladeplaten nå så har du den klar til dekor. Fyll over i en sprøytepose og sett kjølig.

Når toppene og kremen er avkjølt(ca. 10 min.)sprøytes kremen på og settes tilbake i fryseren. 




DEKOR

1 plate 70 % kakao sjokolade


Etter ca 5 minutter tas toppene ut igjen og smeltet sjokolade påføres. Jeg foretrekker å "splatte" over med en slikkepott, men om du er den av den ryddige typen eller veldig glad i masse sjokolade, kan du dyppe de  hurtig i  sjokoladenbollen.Om du ønsker strøssel på er dette tiden for å feste den. Når du er fornøyd med produktet settes de tilbake i fryseren igjen.

 




Da er det bare å sette på kaffen og nyyyyyte - eller la de ligge til du kan dele de med en god venn eller to...



Håper det smaker!











2 kommentarer:

  1. Var det disse du skulle friste med søndag...? :)

    SvarSlett
  2. For de to små bursdagsprinsessene må jeg vel det:) Tante kommer med kake <3

    klem

    SvarSlett