04 desember 2012

Neller & karameller:)

Hei-på-deg-sjokk-i-dari-sei:) Akutt "sukker-nelle" i heimen, så prøvde meg på å lage sunn nøttesjokolade og ganske så usunne fløtekarameller i dag. Skal gjøre et forsøk på å ikke spise mer enn én før jul, men gir ingen garantier...

Det er jo som de sier ikke det du legger på deg mellom jul og nyttår du blir feit av, men det mellom nyttår og jul;) Legger ved oppskriftene så kan vi trille inn i det nye året sammen...





"SUNN" NØTTESJOKOLADE

10 min.

2 plater 70% sjokolade
125 gr delfia kokkosfett
400 - 500 gr nøtteblanding

Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad. Dekk en form(ca 20x30 cm)med bakepapir og spre nøtteblandingen utover. Spar 1/3 av blandingen. Tømm sjokoladen jevnt over nøttene og dryss over den siste 1/3 til slutt. Settes kjørlig til stivt. Del opp i passe store stykker.

NØTTEBLANDING

Jeg brukte en mix av pistasj, mandel med og uten skall, valnøtter, cashew, og tørkede tranebær. Du kan gjerne bruke rosiner om du ikke liker tranebær og andre nøtter om du foretrekker det. Jeg kjøper en pose av hver og blander sammen til en deilig nøttemix for dager hvor søt-hungeren tar overhånd...

Pakk gjerne inn i gjennomsiktige cellofanposer. Søstrene Grene har rimelige pakker beregnet for mat. Kjempefin vertinne- eller vennindegave:) 





"USUNNE" FLØTEKARAMELLER

ca. 35 stk

100 gr smør
100 gr sukker
2 dl kremfløte
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
150 - 200 gr nøtter(etter smak)

Alle ingredienser has i en kjele og kokes opp. Det hele skal koke under omrøring i ca 10-15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. Når det begynner å tykne og får en lysebrun farge sjekker man temperaturen. Denne skal være på 118 grader celsius. Hakk nøtter og spre dette ut på en teflonbelagt brødform, evt form med bakepapir. Hell over karamellen og sett til avkjøling. Rutes opp og pakkes i cellofanposer. 
Ps.Dersom du virkelig ønsker en sukkerbombe kan de dyppes i smeltet sjokolade. Just saying...;) 


Bon appetít!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar