Æ kainn baaake:)

...og denne gang var det ikke Toro, men Brages fantastiske foccatia oppskrift som fikk gjennomgå en liten oppfreshing! Venter nemlig hyggelig lunch besøk i morgen, så da fikk jeg så lyst til å teste foccatia "cup-cakes". Oppskriften er super enkel:



BRAGES FOCCATIA BRØD
ca. 20 stk

9 del siktet hvetemel
50 gr fersk evt tørr gjær
2 ts salt
2 ts sukker
6 dl vann (37 ˚C) 
2-4 ss god olivenolje
frisk rosmarin
soltørkede tomater
parmesan
3 hvitløksfedd
maldon salt
evt sorte stenfrie oliven om du liker:)





Start med å røre ut gjær og sukker 
i det lunka vannet. Dekk med  plast-
folie og la stå mens du blander det
 tørre. Tøm i gjærblandingen  oliven- 
olje og bland til du får en klissete
 miks. Ha i hakket rosmarin, soltørket
 tomat og evt de sorte olivenene om du 
vil. Røra skal som sagt være klissete




Sett til heving i 20 minutter.
 I mellomtiden klipper du opp
 bakeark i 4 like store deler.
Når deigen har hevet, tar du ett
 og ett ark, presser dette lett ned
 i en cup-cake form( bruk brett -
 det er enklest. Fyll opp til kanten. 



Riv parmesan og hvitløk på et fint
rivjern og strø dette over formene.
 Drypp over en god olivenolje og dryss
 over litt maldonsalt til slutt.  
Sett til heving i nye 20 minutter.
 Stekes i 15 - 20 minutter midt 
i ovnen på 250 ˚C
 Avkjøl på rist når ferdig.

Om du heller vil ha en stor er
 det bare å bruke en langpanne. 









Håper det smaker!




Kommentarer

  1. Gjett om:) Gledes til lunch i morgen<3

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg