Dagens i restauranten...;)Kidsa i huset er på vift i dag så mor kjapper seg å forberede Peking and som ikke står på favorittlista til andre enn oss voksne - dog "jukse style". men hvem bryr seg sant!?! Selv Jamie jukser med ferdigkjøpte pannekaker! Hvem har vel tid til å styre med ei and i to døgn sånn midt i uka! Her kjører vi andebryst og ferdige tortilla lefser så kjører vi full pakke en annen gang...
Foto: Jamie Oliver - © JAMIE OLIVER ENTERPRISES

Har du ikke smakt Peking And har du virkelig gått glipp av "nammis":) Jeg smakte dette første gang i barndommen på en kinarestaurant i Spania av alle ting! Siden da har jeg vært helfrelst og får vann i munnen bare ved tanken. Dessverre har jeg enda tilgode å få en god og riktig versjon servert her i Norge...

Oppskriften jeg bruker i dag er ikke Jamie´s men hentet fra godt.no - en av mine faste oppskrifts guruer:) Om du planlegger kan du godt lage dette på en hverdag - bare forbered marinaden kvelden før(tar max 10 minutter!). Har du ikke and funker det nesten like bra med kylling og er kanskje mer "barnevennlig".

Crispy Duck med pannekaker

Foto: FSR - du kan lese mer om historien til Crispy Duck her 

Ingredienser - 4 personer

4 stk andelår ( eller andebryst)
2 ss soyasaus
2ss brunt sukker
1 agurk(uten kjerne) -skåret i tynne strimler
1 bunt vårløk - finstrimlet
1 gl Hoisin Saus

Pannekaker

250 gr finsiktet hvetemel
1,5 dl kokende vann
2 ts olje
sesamolje til pensling
Slik gjør du


  1. 1. Dypp lårene eller brystene i en gryte med kokende vann i to minutter. La dem renne godt av seg. Bland sammen soyasaus og sukker. Gni lårene inn med blandingen og la de ligge utildekket i kjøleskapet i minst et par timer, og gjerne natten over.
  1. 2. Legg lårene med fettsiden opp i en ildfast form. Stek lårene ved 150 grader i ca. to timer. Skru opp varmen til 200 grader og stek til skinnet blir helt sprøtt.
  2. 3. Lag pannekaker: Sikt melet over i en bolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen sammen til den blir helt glatt og smidig. Pakk deigen i plastfilm og la den hvile i 10 minutter.
  3. 4. Rull deigen ut til en pølse på ca. 5 cm i diameter. Del pølsen i 12 jevne skiver. Kjevl hver skive ut til en tynn rund leiv på ca. 18 cm i diameter.
  4. 5. Pensle halvparten av pannekakene med sesamolje. Legg de andre pannekakene oppå, slik at du får doble pannekaker. Bruk en tørr varm stekepanne og stek en dobbel pannekake om gangen. Stek raskt på begge sider, til de får gylne flekker og bobler litt opp.
  5. 6. Legg den doble pannekaken over på en tallerken og skill den fra hverandre (kakene kan nå stables oppå hverandre). Legg et kjøkkenhåndkle over de ferdigstekte pannekakene og fortsett sånn til alle er stekt.
  6. 7. Plukk andekjøttet fra benet og skjær alt i strimler (eller i hvert fall i mindre biter). Smør en pannekake med en liten skje hoisin-saus og topp med kjøtt, agurk og vårløk.
  7. 8. Rull sammen og kos deg!
Kommentarer

Populære innlegg