14 oktober 2015

Høst kos som varmer

Elsker høsten og lammesesongen! Lammelår, fårikål og ikke minst LAMMESKANK! 


Min favoritt det siste. Tenkte derfor jeg skulle dele min absolutte favorittoppskrift på sistnevnte som garantert legger seg godt tilrette i magen og varmer på en hustrig høstkveld...

GUINNESS BRASSERTE LAMMESKANKER




Til 2 personer
(siden vi elsker sausen gir denne oppskriften nok til 4 skanker;) )

2 stk lammeskank
3 stk finhakket løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1/2 L mørk øl - helst Guinness(ikke rist boksen!)
2 ss tomatpuré
2 ss worchestershiresaus
7 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
6-7 ss brunt sukker
2-3 ss hakket frisk rosmarin
1 ts salt
1 ss soyasaus
1 ts pepper


  1. Fres løk i olje i en tykkbunnet kjele til den er myk. Tilsett øl, tomatpuré, soyasaus og Worcestershiresaus, kok opp.
  2. Brun lammeskanker raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten. Hell kraft i pannen, ha i sukker og varm opp under omrøring. Hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin. Ha på lokk og la skankene småkoke på lav varme i ca 2 ½ - 3 timer, men vent til kjøttet løsner fra benet. Ta ut skankene med en hullsleiv og dekk dem med aluminiumsfolie.

  1. Skrell potet, hvitløk og om du har lyst - pastinakk eller persillerot. Del grønnsakene i biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet, tilsett setersmør og fløte, og mos alt jevnt. Smak til med salt og pepper.
  2. Kjør kjøttkraften jevn med en stavmikser og kok opp. La sausen småkoke under omrøring til den tykner, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server lammeskanker med potetmos og saus. Smaker også godt med smørstekt sopp til!


Håper det smaker og ikke glem at all god mat fortjener en god vin;) 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar